Skip to the content

Temat för kvällen var Syskonkärlek!

Johanna Sandström överraskade samtliga medlemmar som kom till mötet med att göra en humoristisk entré, som alla närvarande kände igen sig i.

Hon berättade med både humor och allvar om sin relation till sin psykiskt funktionshindrade syster och hur systerns sjukdom har påverkat henne och familjen. Mycket av det som Johanna berättade överensstämde med åhörarnas egna upplevelser, men var vinklat ur ett syskons perspektiv.

Johanna lyfte fram både allvarliga och dråpliga situationer som hon har hamnat i på grund av systerns handikapp, men också hur hennes systers handikapp har lärt henne en hel del i både privatlivet och arbetslivet som man kan ta lärdom av. Likaså synsättet att se på sin syster, både innan och efter sjukdomens intrång.

Efter föredraget bjöds det på god fika och stämningen var hög. Diskussion och samtal tycktes aldrig ta slut där andra medlemmar gärna delade med sig av sina erfarenheter och utbytte råd och tips med varandra.

Sonny från NSPH anslöt lagom till fikat och berättade vad deras verksamhet gör och vad IFS Göteborg skulle vinna på att ansluta sig till dem. Något medlemmar och styrelse skulle ta i beaktande.

Kvällen avslutades med småprat i hallen och alla medlemmar gick nöjda hem efter en lyckad kväll.

Välkommen åter vid nästa tillfälle!

Vänliga hälsningar,
IFS Göteborg